Bez obzira jeste li stanovnik grada ili živite u predgrađu, mala terasa lako može postati komadić raja kad vam je potrebno mjesto za opuštanje. Čak i ako možete odvojiti samo nekoliko četvornih metara vanjskog prostora, osigurati ćete si mjesto za one trenutke kada vam je potrebna promjena okruženja i malo svježeg zraka.

Iako je vaša terasa na vanjskom prostoru doma, trebala bi biti logičan nastavak ostatka vaše kuće i ukomponirati se kao produžetak vaše dizajnerske ideje – a ne kao naknadna misao. Bez obzira želite li mjesto za ručak na otvorenom ili se jednostavno sklupčati uz knjigu, popločani dio dvorišta uređen s idejom i svrhom može sve promijeniti.

Od najsunčanijih dana do najhladnijih noći, ove male ideje o okućnici ili vrtu savršene su za korištenje tijekom cijele godine.

1. Investirajte u “fire pit” odnosno vanjsko ložište

2. Osvjetlite zanimljivim instalacijama

Objesite žarulje na vašu malu terasu kako bi kreirali opušteno i toplo ozračje

3. Instalirajte vanjski kamin

4. Ukrasite teglama sa zelenilom

5. Nabavite cozy fotelju u obliku jajeta

Čak i ako nemate puno vanjskog prostora, veliki komad namještaja može učiniti da se vaša mala terasa doima većom. Odlučite se za egg chair fotelju u obliku jajeta kako biste stvorili središnju točku za svoju malu oazu mira.

6. Kreirajte kutak za opuštanje uz knjigu

Ima nešto prekrasno u ugodnom kutku posvećenom isključivo opuštanju, čitanju i ispijanju kave. Čak i ako na terasu ne možete smjestiti puno namještaja, mala stolica za čitanje može stvoriti sjajan bijeg na svjež zrak.

7. Upalite svijeće i lanterne na terasi

Jednostavan način za dodavanje elegancije ambijentu vanjskom prostoru je postavljanje nekoliko lanterni ispunjenih svijećama. Zamijenite svijeće za citronelu tijekom ljetnih mjeseci kako biste otjerali neželjene goste.

8. Iskoristite palete kao namještaj

Ne možete pronaći vrtni namještaj koji odgovara vašem prostoru? Napravite sami svoj kauč na otvorenom koristeći preuređene palete i jastuke za sve vremenske uvjete. Prilagođena vanjska klupa ili kauč savršeni su za one prostore koji ne odgovaraju tradicionalnim dimenzijama.

9. Razmjestite mnoštvo mekanih jastuka

Ako vaša terasa nije natkrivena, pobrinite se da kupite jastuke od guste tkanine prilagođene otvorenom prostoru – ili umjesto toga, svake večeri unesite jastuke u kuću kako biste izbjegli skupljanje vlage i plijesan.

10. Dodajte tepih

Rasprostite vanjski tepih na svoju malu terasu kako biste dodali teksturu i toplinu. Ako je terasa izložena vremenskim prilikama i nije natkrivena, morat ćete se odlučiti za verziju za sve vremenske uvjete, ali dodavanje prostirke s uzorkom svakako može brzo podići opći izgled.

11. Objestite hammock ležaljku

Tko ne bi volio biti na odmoru tijekom cijele godine? Objesite viseću mrežu ili hammock u svom dvorišnom prostoru kako biste stvorili trenutni ugođaj odmora odmah ispred vrata. Najbolji dio viseće mreže je što ju možete lako ukloniti ili skloniti s puta kad vam treba više prostora za goste i zabavu.

12. Osigurajte nešto hlada

Bez obzira odlučite li se za sunčana jedra ili instalirate pergolu s tendom, dodavanje hlada vašoj terasi može osigurati da ga koristite ne samo u smiraj ljetnog dana nego čak i po ljetnoj vrućini. Objesite lampione ili lančana svjetla kako biste prostoru dodali još više ugode.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime