Vikend izlet s djecom – destinacije koje će oduševiti klince!

Poveli bi djecu na izlet van grada? Dajemo vam nekoliko prijedloga!

Najčitanije

Planirate vikend izlet s djecom a nemate ideju kamo? Predlažemo vam nekoliko destinacija koje će oduševiti klince.

Ivanina kuća bajke – Ogulin

Ivanina kuća bajke predstavlja bajke najznačajnije hrvatske spisateljice bajki, Ivane Brlić-Mažuranić, kao i bajke brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca.

Posjetitelji mogu razgledati multimedijalnu stalnu izložbu, biblioteku i multifunkcionalni prostor u kojemu se održavaju radionice, te suvenirnicu. Ivanina kuća bajki redovno osigurava održavanje prigodnih radionica i aktivnosti, pripovijedanje bajki, kako Ivaninih, tako i onih svjetskih.

Foto: Ivanina kuća bajke – Čarobno zrcalo
Foto: Ivanina kuća bajke – Tajanstvena odaja

Dinopark Funtana

Između Vrsara i Poreča, u općini Funtana smjestio se Dinopark u kojemu vas očekuju uzbudljive atrakcije, adrenalinske vožnje na letećem splavu, gusari, divovski kostur T-rexa, spektakularan show Jurassica i brojne druge zanimljivosti koje vam garantiraju dan prepun zabave, adrenalina i nezaboravnih trenutaka. U sklopu Dinoparka nalazi se i restoran s ponudom jela i pića.

Foto: Dinopark Funtana Flint stone vlakić
Foto: Pirat show Dinopark Funtana

Kaubojsko selo Roswell – Fužine

Kaubojsko selo Roswell nastalo je za potrebe snimanja nove trilogije o Indijanskom poglavici iz plemena Apača Winnetou i njegovom prijatelju Old Shatterhandu.

Roswell nudi sve ono što su osvajači Divljeg Zapada morali imati – veliku željezničku drvenu konstrukciju koja pokazuje kako je Roswell uopće i naseljen. Na brdašcu su kapelica, klupe i groblje. U gradu je kovačnica, pojilo za konje i štala, banka, saloon, pivovara, kineska praonica rublja, ured za poštu i telegraf, agencija za nekretnine, trgovina, toranj za vodu, mala pilana, javna kupaonica, zanimljiva kuća u kojoj vladaju Fat Betty i Sweet Dolly, a tu je, naravno, i šerifov ured.

Foto: TZ Fužine – Kaubojsko selo Roswell
Foto: TZ Fužine- Kaubojsko selo Roswell

Memorijalni centar Nikola Tesla Smiljan

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan sastoji se od povijesnih i novo sagrađenih objekata. Povijesni objekti su: Rodna kuća Nikole Tesle, crkva apostola Svetog Petra i Pavla, gospodarski objekt (štala), kameni spomenici i klupe arhitekta Zdenka Kolacija.

Novo sagrađeni objekti su:  trijem, ispitna stanica i multimedijalni centar s pripadajućim igralištem za djecu.

Foto: Memorijalni centar Nikola Tesla

Izletište Biopark Divlje vode – Bregana

Bio park Divlje vode nedaleko Zagreba nudi prekrasnu prirodu i uživanje u različitim sadržajima kao što su igrališta, mini zoo, šetališta i restoran.

Foto: izletište Bio park Divlje vode Bregana

Aquatika – slatkovodni akvarijum – Karlovac

Na desnoj obali rijeke Korane smješten je slatkovodni akvarij Aquatika. Želite li da vaš izlet bude zabavno-edukativne prirode, posjetite Karlovac!

Šetnjom kroz akvarij upoznati ćete se s florom i faunom hrvatskih rijeka i njihovim eko sustavima, kao i s geološkom prošlosti porječja četiriju karlovačkih rijeka.

Foto: Aquatika slatkovodni akvarijum Karlovac

Stari grad Dubovac – Karlovac

Stari grad Dubovac jedan je od najbolje sačuvanih i najljepših spomenika feudalnog graditeljstva u Hrvatskoj. Sagrađen je na prapovijesnom humku iznad Kupe, a ime je dobio po dubu (hrastu) koji raste na okolnim padinama.

Bajkovito dvorište starog grada ostat će bajkovito bez obzira na povijesne dokaze. Uživajte u srednjovjekovnoj atmosferi restorana unutar zidina. Pogledajte muzejski postav u Branič kuli i dok se penjete drvenim škripavim stepenicama na vrh kule, osjećajte se karlovački, dubovački!

Foto: TZ Karlovac Stari grad Dubovac

Vikend izlet s djecom u Pustaru Višnjica – Virovitica

Između obronaka Papuka i rijeke Drave, u pitomoj ravnici Slavonije i na mjestu nekadašnje pustare, nalazi se agro-turističko imanje Višnjica. Imanje je uređeno u skladu s tradicijom nekadašnjih naselja bezemljaša, tzv. „pusta“ i predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća. Za sve one koji su željni opuštanja i rekreacije, ovo je prava oaza mira.

Na imanju možete timariti konje, jahati, raditi u štali, hraniti jelene, biciklirati obilježenim ciklo – turističkim putevima uz rijeku Dravu i planinu Papuk, voziti se kočijom, vrtlariti u tematskom vrtu, pohađati gastronomsku, slikarsku i mnoge druge radionice ili se prošetati tematskim putevima.

Foto: TZ Virovitičko-podravske županije
Foto: TZ Virovitičko-podravske županije

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas