Maslinovo ulje smanjuje bore, a uz ovaj jednostavan recept imati ćete blistavu i nahranjenu kožu!

Najčitanije

Maslinovo ulje nije samo prehrambeni proizvod, a ova činjenica poznata je još od antičkih vremena. I Etruščani su se mazali uljem pomiješanim s malo pijeska, a koža im je nakon toga bila mekana i mirisna cijeloga dana. Dokazano je kako maslinovo ulje smanjuje bore, čini kožu nježnom i sjajnom.

Danas znamo ono što su Etruščani, Egipćani i Grci znali na intuitivnoj razini: ulje predstavlja prirodan način tretiranja kože, s pravim pH faktorom, koji ne uništava nježan lipidni film kao što to čine sapuni.

Prešano i hladno maslinovo ulje smanjuje bore, bogato je antioksidansima, posebno vitaminom E koji prevenira, štiti kožu i hidratira je, te vitaminom F koji je neophodan za metabolizam i masnim kiselinama poput linoleične i arahidonične. Jedno je recentno američko istraživanje maslinovo ulje ocijenilo kao vrlo djelotvoran filtar protiv sunčane radijacije, te mu dalo važnu zaštitnu ulogu za kožu izloženu sunčanju.

Danas je i kozmetika prisvojila jednostavne “tajne” davnih vremena, pa je korištenje ulja u kozmetičke svrhe, posebno maslinovog, već dugo superiorno prema onom prehrambenom. No i vi u svom domu možete napraviti vrlo djelotvornu masku za lice.

Maska za lice s maslinovim uljem

  • 1 žumanjak
  • 10 grama meda akacije (bagremov)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limuna

Kremu nanesite na lice, ostavite da se osuši i isperite bez korištenja sapuna. Ukoliko vam je koža masna stavite više limunovog soka, a ako je suha dodajte više maslinovog ulja.

Limunov sok će omekšati kožu i smanjiti izlučivanje sebuma, a med i maslinovo ulje nahraniti će vašu kožu.

Maska za lice s maslinovim uljem
Maska za lice s maslinovim uljem

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas