Planirate li putovanje u Italiju, obavezno posjetite ove destinacije!

Najčitanije

Italija je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih destinacija u Europi. Dom nevjerojatne hrane, fantastičnog vina, drevnih građevina i  slikovitih krajolika, stoga ne treba čuditi da je putovanje u Italiju jedna od najtraženijih turističkih destinacija na svijetu. 

Vinogradi u Toskani, povijest Firence, drevne ulice u Rimu, opuštena priroda južne Italije, prekrasni Cinque Terre, romantični kanali u Veneciji. Putovanje Italijom nijednog posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim.

Bilo da ste štedljivi backpacker ili na luksuznom medenom mjesecu, Italija će vam pružiti nevjerojatno iskustvo.

Italiju je najbolje doživjeti polako, bez žurbe. Utopite se u atmosferu i način života dok istražujete. Opustite se, uživajte u krajoliku, uživajte u cappuccinu ili čaši vina. Što sporije idete, više ćete cijeniti čari i nijanse ovog legendarnog južnoeuropskog dragulja.

Top 5 destinacija koje morate posjetiti

1. Venecija

Dok je gužva, Venecija je nevjerojatno mjesto za posjetiti. Nije najjeftinije odredište u Italiji, ali kultna arhitektura i kanali grada su sve što ste sanjali da će biti.

2. Rim

U Rimu ima toliko toga za vidjeti i učiniti da ćete morati napraviti nekoliko putovanja i opet biste samo zagrebali površinu.

Osim svjetski poznatih znamenitosti poput Koloseuma, bazilike sv.Petra, Panteona, Sikstinske kapele i fontane di Trevi svakako istražite i šarmantnu četvrt Trastevere u kojoj ćete pronaći cjenovno povoljnije restorane, funky barove i drevne krivudave ulice.

3. Čudesni Pompeji

Pompeji su drevni grad koji je uništio vulkan, ali ga je sačuvao pokrivač pepela. Prošećite gradom kakav je bio na dan kada je vulkan eksplodirao, ulazite i izlazite iz domova i prostorija u kojima još leže posude i vaze. Većina prekrasnih freski također je još tu. Ulaznica je oko 16 €, a vođeni izleti 33 €.

4. Cinque Terre

Cinque Terre se sastoji od pet obalnih sela na zapadnoj obali Italije, iza kojih stoje strmi vinogradi i planine. Regija je raj za nepce i dušu. Dostupne su vam zabavne šetnje koje variraju od manje zahtevnih do težih ruta, nevjerojatno svježi pesto i plodovi mora te ukusno lokalno vino. Svako selo ima svoju jedinstvenu osobnost, stoga posjetite svih pet.

5. Amalfijska obala

Južnije od Cinque Terrea, obala Amalfi je slabije posjećena, ali jednako lijepa (neki kažu čak i više). Naići ćete na sjajne gradiće na padinama, prekrasne plaže i azurno plavu vodu u kojoj se možete rashladiti. Provedite barem četiri dana ovdje i uživajte!

Ostala mjesta koja preporučamo posjetiti u Italiji:

Napulj, kosi toranj u Pisi, Milano, Firenca, Venecija u doba karnevala, Toskana, Sicilija.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas