Reishi gljiva za snažan anti age učinak i jačanje imuniteta

Najčitanije

ZNAČAJKE: Hidrator, antioksidans

GLAVNE PREDNOSTI:

 • vraća gubitak vlage
 • bori se protiv finih linija i bora
 • smanjuje stres
 • poboljšava san
 • jača imunološki sustav
 • TKO JE TREBA KORISTITI: Općenito, svi tipovi kože i oni koji imaju slabu energiju ili srčane probleme mogu imati koristi od reishi gljiva. Oni s niskim krvnim tlakom ili poremećajima krvarenja trebali bi ju izbjegavati.
 • KOLIKO ČESTO: Reishi gljive se mogu konzumirati cijele ili u obliku ekstrakta ili praha. Za njegu kože, formule s reishi gljivama mogu se koristiti dva puta dnevno, ujutro i navečer.
 • DOBRO DJELUJE SA: drugim gljivama, osobito shiitakeom i maitakeom, kao i protuupalnim, umirujućim biljnim tvarima
 • NEMOJTE KORISTITI SA: Općenito, reishi gljive su sigurne za upotrebu s većinom, ako ne i svim sastojcima

Što su reishi gljive?

Poznate kao “gljiva besmrtnosti“, reishi gljive se stoljećima koriste u Aziji za liječenje infekcija i borbu protiv raka (kada se koriste sa standardnim tretmanima raka). One su duboko hidratantne, adaptogene, bogate antioksidansima (tvarima koje pomažu tijelu u prilagodbi stresu i umoru) i sadrže svojstva za jačanje imuniteta. Za poboljšanje zdravlja mogu se konzumirati cijele ili u obliku ekstrakta ili praha. Za njege kože, mogu se naći u različitim preparativnim proizvodima uključujući serume, hidratantne kreme i maske.

Reishi gljive pune su dobrobiti za kožu, od smanjenja crvenila do uklanjanja finih linija i bora.

Održavaju razinu dvaju najmoćnijih antioksidansa u koži, a to su ergotionein i reduciran glutation. Ovi antioksidansi sprječavaju prerano starenje i stvaranje slobodnih radikala, a također poboljšavaju zaštitu od sunca.

 • Ublažava crvenilo i iritaciju – upala je prvi korak u starenju kože, a adaptogena svojstva reishi gljiva jačaju imunitet što rezultira smirujuće, umirenom kožom, kao i smanjenim crvenilom.
 • Duboko hidratizira – polisaharidi u reishi gljivi pomažu dubokoj hidrataciji kože. To znači da se smanjuju fine linije i bore i jačaju barijeru vlage.
 • Izbljeđuje ožiljke od akni – kada se koriste u obliku ekstrakta, reishi gljive inhibiraju enzim tirozinazu koji proizvodi melanin, te su korisne u smanjenju pigmentacije i promjene boje kože.

Prednosti reishi gljiva za zdravlje

Od jačanja imunološkog sustava do borbe protiv umora, utvrđeno je da reishi gljive imaju brojne zdravstvene prednosti.

Podiže razinu energije:

Reishi gljive mogu se boriti protiv depresije i umora. Studija iz 2005. pokazala je da se, nakon osam tjedana suplementacije spojevima reishi gljiva, umor smanjio kod osoba s neurastenijom, stanjem živčanog sustava. Ustanovljeno je da se bolovi i razdražljivost također smanjuju kada su uzimani dodaci reishi gljiva.

Poboljšava dobar kolesterol:

Reishi gljive mogu pomoći u poboljšanju HDL kolesterola kod osoba s dijabetesom.

Jača imunološki sustav:

Utvrđeno je da reishi gljive povećavaju proizvodnju bijelih krvnih stanica i smanjuju upalu. Također se pokazalo da snižavaju citokine TH2, što sugerira da bi mogli biti korisni u liječenju raka. Također su bogate beta-glukanima, za koje je utvrđeno da jačaju imunološki sustav aktivirajući makrofage i prirodne stanice ubojice. Beta-glukani usporavaju rast tumora i sprječavaju njihovo metastaziranje.

Nuspojave reishi gljiva

Oni s osjetljivom kožom bit će sretni kada čuju da reishi gljive dobro funkcioniraju sa svim tipovima kože (odnosno, osim ako niste osjetljivi na reishi ili bilo koji od njegovih sastojaka). Također, imunomodulatorni učinci reishija utječu na smanjenje alergijskih reakcija.

Ako želite uključiti reishi gljive u svoju prehranu, preporuka je da ih trudnice ili dojilje možda ipak izbjegavaju jer nema dovoljno istraživanja o potencijalnim nuspojavama. Također, utvrđeno je da reishi gljive snižavaju krvni tlak, tako da osobe s niskim krvim tlakom trebaju obratiti pozornost.

Konačno, jako visoke doze reishi gljiva mogle bi povećati rizik od krvarenja stoga ukolio imate poremećaj zgrušavanja krvi ili krvarenja preporučljivo je izbjegavati reishi. Potrudite se nabaviti kvalitetnu gljivu i provjerite sa svojim liječnikom prije nego počnete s novim režimom prehrane ukoliko uzimate lijekove ili imate bilo koje postojeće zdravstvene probleme.

Kako ju koristiti

Reishi gljiva je sigurna i vrlo korisna za kožu – preporučena je primjena dvaput dnevno. Ukoliko ju koristite u obliku kreme, treba ju nanijeti nakon seruma. Ako se koristi u obliku seruma, treba ga nanijeti odmah nakon čišćenja a prije kreme za lice.

Reishi gljivu u obliku praha i kapsula možete pronaći na policama trgovina BIO i zdrave hrane, te biljnim ljekarnama.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas