Grutas Tolantongo – fantastičan krajolik koji kao da nije s našeg planeta

Najčitanije

Grutas Tolantongo jedan je od najnevjerojatnijih skrivenih dragulja u zabačenim planinama Meksika. Smješten sjeverno od Mexico Cityja, ovo ljetovalište s toplim izvorima raj je za turiste i fotografe.

S bazenima ušuškanim među bujnim stablima, tirkiznom rijekom koja teče kroz park i tajanstvenim špiljama, Grutas Tolantongo je jedno od najjedinstvenijih mjesta za posjetiti u Meksiku.

Kako doći tamo

Kanjon i odmaralište Grutas Tolantongo nalazi se u Hidalgu, udaljeno je oko 1,5 sat vožnje sjeverozapadno od Pachuca i 198 km ili tri do četiri sata sjeverozapadno od Mexico Cityja.

Zbog velike udaljenosti od bilo kojeg većeg grada, Grutas Tolantongo rijetko posjećuju međunarodni turisti što pomaže ovom ljetovalištu da zadrži status jednog od najtajnovitijih mjesta u Meksiku.

Možda vas zanima i ovo: Predjamski dvorac – dvorska bajka u zagrljaju bajke

Cijena ulaznica za Grutas Tolantongo

Cijena ulaza u Grutas Tolantongo je 140 pesosa po osobi (7 USD). Većina posjetitelja ostaje tamo nekoliko dana kako bi istinski uživali u svemu što park nudi. Grutas Tolantongo nudi hotelski i šatorski smještaj koji se može dogovoriti po dolasku.

U parku se nalaze bujni vodopadi, prekrasna tirkizna rijeka koju je moguće snimiti dronom, a najbolje od toga su termalni bazeni koji vise na strani litice planine.

Termalni bazeni prilično su puni lokalnih posjetitelja pa ako ste željni mira, dođite tamo čim se termalni bazeni otvore za javnost oko 7:30-8:00 ujutro.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas