Od bržeg pripremanja jela do praktičnog skladištenja, mali kuhinjski otok dodaje funkcionalnost kompaktnom prostoru za kuhanje. Da bismo vam pomogli pronaći savršenu opciju za vaš dom, prikupili smo nekoliko ideja koje će vas inspirirati za uređenje vašeg idealnog prostora. Samostojeći, fiksni, pomični, s dodatnim vješalicama i ladicama ili priručni… koji god odaberete budite sigurni da će se idealno uklopiti u vaše životne navike i svakodnevne potrebe.

1. Uski samostojeći mali kuhinjski otok

Heidi Callier desing

Pod od opeke, mramorne zidne pločice i radna ploča od pješčenjaka daju ovoj kuhinji “touch” vanjske arhitekture kuće. Uski mramorni kuhinjski otok s crnim nogama izgledom podsjeća na viktorijansku eru. Najbolji dio? Budući da nije fiksiran za pod, može se premjestiti u glavni dnevni boravak za zabave.

2. Kombinacija kuhinjskog otoka i bara

Pinterest

Odlično rješenje za dodatnu radnu površinu koju koristite i kao mjesto za doručak ili kavu. U bar možete ugraditi policu za vinske boce i mali hladnjak.

3. Kuhinjski otok u dvije razine

Pinterest

S ovako dizajniranim blokom imati ćete prostora za dokazivanje svojih kulinarskih sposobnosti dok na višoj razini ugodan dio za ručak u dvoje.

4. Preuređeni ormarić kao kuhinjski otok

Deeple Southern Home

Uz malo boje biti će vam potrebna i drvena radna ploča, te po želji dodajte sa strane vješalicu za šalice ili krpe. Opcija s kotačićima omogućava vam lako pomicanje po potrebi.

5. Dodatni prostor u kuhinjskim elementima

Tiny homes

Kad za mali kuhinjski otok nema dovoljno prostora, dobro dođu savjeti arhitekata malih kućica. S lijeve strane izvučeni kuhinjski stol ima dvostruku svrhu – kao stol i kao dodatna radna površina, odnosno otok. S desne strane dvije daske za rezanje koje se izvlače proširuju dodatni prostor za rezanje i sjeckanje. U ovm slučaju malog kuhnjskog prostora dobro dođu i izvlačive police pri dnu kuhinjskih elemenata.

6. Kao prostor za odvajanje otpada

Sawdust2stitches

Preuređeni stari element pretvoren u kuhinjski otok koji skriva kante za odvajanje otpada. Odlična ideja!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime