Kuhinjski otok za mali prostor – ideje za uređenje

Najčitanije

Od bržeg pripremanja jela do praktičnog skladištenja, mali kuhinjski otok dodaje funkcionalnost kompaktnom prostoru za kuhanje. Da bismo vam pomogli pronaći savršenu opciju za vaš dom, prikupili smo nekoliko ideja koje će vas inspirirati za uređenje vašeg idealnog prostora.

Samostojeći, fiksni, pomični, s dodatnim vješalicama i ladicama ili priručni… koji god odaberete budite sigurni da će se idealno uklopiti u vaše životne navike i svakodnevne potrebe.

1. Uski samostojeći mali kuhinjski otok

Pomični kuhinjski otok

Pod od opeke, mramorne zidne pločice i radna ploča od pješčenjaka daju ovoj kuhinji “touch” vanjske arhitekture kuće. Uski mramorni kuhinjski otok s crnim nogama izgledom podsjeća na viktorijansku eru. Najbolji dio? Budući da nije fiksiran za pod, može se premjestiti u glavni dnevni boravak za zabave.

2. Kombinacija kuhinjskog otoka i bara

Kuhinjski otok i bar u jednom
Kuhinjski otok i bar u jednom

Odlično rješenje za dodatnu radnu površinu koju koristite i kao mjesto za doručak ili kavu. U bar možete ugraditi policu za vinske boce i mali hladnjak.

3. Kuhinjski otok u dvije razine

Kuhinjski otk u dvije razine
Kuhinjski otk u dvije razine

S ovako dizajniranim blokom imati ćete prostora za dokazivanje svojih kulinarskih sposobnosti dok je na višoj razini ugodan dio za ručak u dvoje.

Možda vas zanima i ovo: Ideje za uređenje kuhinje L oblika

4. Preuređeni ormarić kao kuhinjski otok

Ormarć preuređen kao kuhinjski otok
Ormarć preuređen kao kuhinjski otok

Uz malo boje biti će vam potrebna i drvena radna ploča, te po želji dodajte sa strane vješalicu za šalice ili krpe. Opcija s kotačićima omogućava vam lako pomicanje po potrebi.

5. Dodatni prostor u kuhinjskim elementima

Kuhinjski otok kao dodatni prostor
Elementi za dodatni prostor u kuhinji

Kad za mali kuhinjski otok nema dovoljno prostora, dobro dođu savjeti arhitekata malih kućica. S lijeve strane izvučeni kuhinjski stol ima dvostruku svrhu – kao stol i kao dodatna radna površina, odnosno otok. S desne strane dvije daske za rezanje koje se izvlače proširuju dodatni prostor za rezanje i sjeckanje. U ovom slučaju malog kuhinjskog prostora dobro dođu i izvlačive police pri dnu kuhinjskih elemenata.

6. Kao prostor za odvajanje otpada

Kuhinjski otok za odlaganje otpada
Kuhinjski otok kao protor za odlaganje otpada

Preuređeni stari element pretvoren u kuhinjski otok koji skriva kante za odvajanje otpada, npr. plastiku, papir ili staklo. Odlična ideja!

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas