Najbolje boje za dekoriranje blagovaonice prema Feng shui filozofiji

Najčitanije

Krećete u preuređenje blagovaonice? Razmislite o korištenju feng shui pravila kako bi stvorili privlačan i udoban prostor. U feng shuiju različita područja doma povezana su s različitim dijelovima vašeg života. Blagovaonice govore o obitelji, slavlju i uživanju, kao i obilju. Blagovaonski stol je mjesto gdje se hranimo i okupljamo kako bismo podijelili obrok i povezali se s obitelji i prijateljima.

Postoji mnogo različitih načina rada s feng shui elementima. Jedan od najjednostavnijih i najupečatljivijih načina s kojim možete započeti jest unošenje određenih ciljanih boja. Većina nas je pod velikim utjecajem onoga što vidimo u svom okruženju, a boja ima snažan utjecaj na to kako se osjećamo i naglašava energiju prostora. U feng shuiju različite su boje povezane s različitim vrstama energije, elementima i feng shui bagua mapom koja gleda na različita područja vašeg života.

Korištenjem boja prema feng shui teoriji jedan je od načina na koji možete blagovaonici podariti skladan izgled. Imajte na umu da ne morate nužno obojiti cijeli zid da biste unijeli energiju određene boje. Zasigurno možete obojiti zidove ako to ima smisla za vaš zamišljeni dizajn, ali također možete biti kreativni i naglasiti boje kroz namještaj, umjetnička djela ili druge ukrasne predmete.

Koja je simbolika i energija koje boje?

Smeđa

Smeđa ima toplu, zemljanu energiju i odličan je izbor ako želite postići osjećaj smirenosti. Smeđa je povezana s elementom zemlje, a energija zemlje je stabilna i postojana.

Kako koristiti smeđu boju u blagovaonici: Odaberite toplo obojeni drveni blagovaonski stol i/ili stolice. Ako tražite suptilniji način da unesete ovu zemaljsku energiju, isprobajte smeđu keramiku ili velike posude/vaze za cvijeće.

Zelena

Zelena ima umirujuću energiju koja nas podsjeća na šumu ili polje u proljeće. Zelena je povezana s elementom drveta, koji ima revitalizirajuću, svježu energiju.

Kako koristiti zelenu boju u blagovaonici: Obojite zidove svježom zelenom koja dočarava proljeće ili dodajte tepih ispod blagovaonskog stola i stolica kako biste stvorili osjećaj da stojite u zelenoj travi. Također možete dodati sobne biljke ili vaze sa svježim zelenilom na svoj blagovaonski stol ili blagovaonsku komodu.

Plava

Plava smiruje i umiruje. Zamislite kako se osjećate kada vidite vedro plavo nebo ili plavo-zeleno lišće drveća. Srednjotonska plava, a posebno plavo-zelena, također je povezana s elementom drveta. Energija elementa drva povezana je s rastom, a također je povezana s obiteljskim područjem bagua.

Kako upotrijebiti plavu u blagovaonici: Obojite zidove svijetlom, lijepom ili aqua bojom kako bi blagovaonica bila radosno mjesto za okupljanje obitelji. Također možete dodati naglaske ove vitalne energije na diskretnije načine, kao što su presvlake stolica, jastuci za sjedala, zavjese ili ukrasne vaze.

Crvena

Crvena je vrlo energizirajuća i moćna boja zbog koje ćete se osjećati toplo i okrepljeno. Crvene i bordo boje povezane su s elementom vatre, koji je inspirativan, topao i aktivirajući. Za crvenu se kaže da potiče apetit i često se viđa u tradicionalnim blagovaonicama.

Kako koristiti crvenu boju u blagovaonici: Ovisno o vašem stilu uređenja, crveni zidovi možda neće dobro odgovarati cjelokupnom tonu vašeg doma. Također, mogu kumulirati previše vatrene energije za vas i vašu obitelj. Umjesto toga, pokušajte dodati male količine crvene, poput crvene središnje dekoracije stola, stropnih visilica i slično.

Bijela i siva

Iz feng shui perspektive, bijela i siva nisu najidealnije boje za korištenje u blagovaonici. Ove boje povezane su s energijom metala, što znači da je fokus na završetku, umjesto na druženje i ugodnom razgovoru uz obrok.

Kako koristiti bijelu i sivu u svojoj blagovaonici: Stvorite ravnotežu miješanjem bijele i sive s drugim bojama. Pokušajte kombinirati elegantne bijele i sive zidove ili namještaj s akcentima jedne od stimulativnijih boja iznad, poput zelene ili crvene. Ako želite uključiti malo bijele boje u svoju blagovaonicu, bijela je sjajna boja za servis za jelo na kojemu će se odlično istaknuti sve boje vaših priremljenih jela.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas