Najbolje nijanse zelene boje za uređenje prostora

Prema preporuci dizajnera interijera

Najčitanije

Obožavate mekanu, nježnu boju mente ili vas više privlači bogata boja žada? Zelena boja asocira na prirodu a raznolike nijanse zelene boje obogatiti će vašu kuhinju, dnevni prostor, spavaću sobu ili poneki komad namještaja. Oživite svoj dom izborom najboljih nijansi zelene boje, po preporuci dizajnera interijera.

1. Ocean zelena paleta

Nijanse zelene paleta ocean zelena
Nijanse zelene paleta ocean zelena

Topla bijela i krem nijansa uparena sa ocean zelenom u rasponu od svijetle do zagasite. Vodenasto zeleni tonovi daju nježan i osvježavajući kontrast pješčanim bojama. Krem boja izvlači toplinu u prvi plan i sprječava da se zelena boja doima sterilnom.

2. Minty nježno zelena

Mint nježno zelena paleta boja
Mint nježno zelena paleta boja

Trendi boja mente ostavlja dojam smirenosti. To je “sretna” boja koja funkcionira u svim prostorijama koje su dobro osvjetljene dnevnim svjetlom. Odaberite nijanse mente s više plavog tona.

3. Zelena u tonovima dragulja

Zelena boja u tonovima dragulja
Zelena boja u tonovima dragulja

Postoji mnogo sjajnih načina za ukrašavanje prostora u tonovima dragulja, ali mislimo da najbolje izgledaju u kombinaciji s drugim tamnim, zasićenim bojama. Uzmimo, na primjer, zelenu boju žada. Bilo da je mramorizirana ili jednobojna, ova zelena boja izgleda sjajno s ugljeno sivim i crnim detaljima.

4. Zelena boja u tonovima sukulenata

Zelena boja u tonovima sukulenata
Zelena boja u tonovima sukulenata

Žuto-zelene nijanse koje se prisutne kod sukulenata živahnije su od boje mente ili kadulje. Svježe zelena je vrlo primamljiva proljetna boja. Čak i najblijeđa nijansa još uvijek donosi osjećaj sreće.

5. Zelena boja morskog stakla

Zelena boja morskog stakla
Zelena boja morskog stakla

Dizajnerica iz Los Angelesa Sasha Emerson voli ovu nježnu plavo-zelenu boju jer je to “razvodnjena verzija Tiffany plave.” Zelena boja morskog stakla je umirujuća nijansa koja čini da se osjećate dobro, zbog čega je možete vidjeti u mnogim toplicama. Ako pokušavate replicirati boju morskog stakla, pripazite da ne bude presvijetla, jer možete otići u tirkiznu ili boju mente.

6. Zelena boja inspirirana prirodom

Zelena boja inspirirana prirodom
Zelena boja inspirirana prirodom

Za nijanse preuzete izravno iz prirode, isprobajte ove zelene boje. “Postoji nešto osvježavajuće u zelenoj boji koja označava zdravu atmosferu”, kaže dizajnerica Ruthie Sommers. Kako zemljano zelena ne bi izgledala sivo, imajte na umu potencijalne akcentne boje. Sommers spaja svjetlije nijanse zelene s krem ​​ili putar žutom kako bi ih malo oživila.

7. Zelena boja u tonovima zelenog povrća

Zelena boja u tonovima zelenog povrća
Zelena boja u tonovima zelenog povrća

Osvježite svoj dom zelenim bojama inspiriranim proizvodima s tržnice. “Bojom zelenog povrća usklađujete tradicionalno s modernim”, kaže dizajner Kishani Perera. “Na mjestima gdje nema puno svjetla nemojte koristiti sive boje, već birajte one koje u sebi imaju malo više bijele”, kaže Perera. Sivo-zelene nijanse odgovaraju dobro osvjetljenim prostorima.

8. Šumsko zelena boja kuhinjskih elemanata

Šumsko zelena boja kuhinjskih elemenata
Šumsko zelena boja kuhinjskih elemenata

Odmaknite se od bijelih kuhinjskih ormarića i dodajte im malo boje. U ovoj kuhinji, prigušeni šumsko zeleni ormarići kombinirani su s modernom dodacima od mramora i mesinga. Kako biste postigli nježniji kompaktniji izgled, uparite boju s neutralnim tonovima srednjeg raspona. Idete li na čisto bijele ili blijedo neutralne boje dobiti će vrlo upečatljiv kontrast. Ako niste spremni u potpunosti obojiti kuhinjske elemente u zeleno, obojite samo donje ormariće ili otok.

9. Plavo-zelena boja zida

Plavo zelena boja zida
Plavo zelena boja zida

Budući da zelena nastaje miješanjem dviju primarnih boja, pomicanje omjera dat će nijansu koja je ili plava ili žuta. Ovi zeleni zidovi naginju više na plavi spektar, ali su oživljeni zahvaljujući šarenim dodacima. Kako biste stvorili sličan izgled, obojite zidove u zeleno-plavu boju srednjeg intenziteta i dekorirajte namještaj, prostirke ili ukrase na prozorima s tkaninama u plavoj boji. Dodajte obilje šarenih detalja i uzoraka u toplim tonovima i jake neutralne tonove namještaja kako bi paleta ostala uzemljena i uravnotežena.

10. Svijetlozelena boja zida

Svijetlozelena boja zida
Svijetlozelena boja zida

Rumeno ružičasta i čisto bijela s akcentima srednjeg stoljeća, u kombinaciji sa svijetlozelenom donosi veselu retro vibru. Kada se iste boje kombiniraju s elegantnim namještajem čistih linija i minimalističkim dodacima, cjelokupni izgled postaje moderniji. Dodajte mrvicu zlata ili srebra za suptilnu dozu elegancije.

11. Neutralna zelena boja zida

Neutralna zelena boja za zid
Neutralna zelena boja za zid

Zelene boje poput seladonita pripadaju grupi neutralnih boja jer su blijede i prigušene. Za neutralno zelenu boju ključno je tražiti zelenu sa sivim ili smeđim podtonovima. Iako ove nijanse nisu tako moćne, idealne su za vizualno proširenje malog prostora. Upotrijebite ovu nijansu zelene boje ukoliko su vam uobičajene neutralne boje (npr. bež) previše dosadne.

12. Smaragdno zelena inspiracija

Smaragdno zelena inspiracija
Smaragdno zelena inspiracija

Intenzivna ali svijetla zelena bez ikakvih neutralnih nijansi energizira sobu. Upotrijebite ovu žarku boju u manjem, privatnom prostoru kao što je toalet ili spavaća soba. Strop i ukrasi neka ostanu bijeli zbog vizualnog efekta. S druge strane, drveni komadi namještaja bogatih nijansi ublažavaju boju koja se lijepo slaže s toplim tonovima. Bogata, čista, blistava smaragdno zelena u kombinaciji s toplim tonovima drveta ostavlja dojam džungle. To je savršena kombinacija za bilo koju blagovaonicu ili prostor za sjedenje. Rubove plafona možete obojati u prljavo bijelom tonu.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas