Stižu iznenadni gosti? Evo što trebate prvo pospremiti!

Najčitanije

Rijetko tko voli da mu banu iznenadni gosti. Ovdje ne mislimo na bliske prijatelje ili članove obitelji jer nih najčešće baš boli briga za naš nered, već o gostima pred kojima bi nam bilo neugodno ukoliko nam dom nije savršeno uredan.

Ovdje veliku ulogu igra i vrijeme koje imamo na raspolaganju do dolaska gostiju.

Voditi ćemo se i rezultatima istraživanja u kojemu su znanstvenici pomoću softwarea za praćenje pokreta očiju bilježili na kojim elementima u prostoriji su se pogledi najviše zadržali i koje su površine privukle najviše pažnje.

Dnevni boravak: najviše pažnje su privukli ukrasni jastuci, stolić i tepih. Najmanje su interesantni bili televizor i umjetnine.

U dnevnom boravku ključno je posvetiti pažnju stoliću, tepihu i ukrasnim jastucima

Kuhinja: najviše pažnje se umjeravalo na pod i kuhinjske ormariće.

Kupaonica: iznenađujuće, ispitanike je najviše zanimalo ogledalo, ormarić ispod umivaonika i na kraju sam umivaonik.

Spavaća soba: poglede je najviše privlačila posteljina i krevet, zatim komoda i ukrasni jastuci.

Spavaća soba – obratite pažnju na čistu posteljinu i sklonite nered s komoda. Ukrasni jastuci podignuti će opći dojam

Iznenadni gosti – brzo pospremanje

Ukoliko su gosti potpuno nenajavljeni – tu baš nema puno pomoći. Jedino što možete napraviti je, dok netko drugi zabavlja goste, na brzinu šmugnuti u kupaonicu i prebrisati umivaonik, ogledalo i staviti čisti ručnik.

Gosti stižu za 15 minuta:

Koncentrirajte se na nered u dnevnom boravku, nemate vremena za ništa drugo već sklonite sav višak stvari u drugu prostoriju i ne zaboravite zatvoriti vrata 🙂

Pažnju zatim posvetite kupaonici, prebrišite umivaonik i ogledalo, stavite čisti ručnik, a ako vam ostane vremena, na brzinu prebrišite WC školjku.

Gosti stižu za 30 minuta:

Napravite sve kao kao u prvom primjeru + sklonite prljavo suđe (ako ga je malo operite ga), a ako ga ima više i nemate dovoljno vremena da ga operete, prebacite ga u perilicu.

Par minuta posvetite i hodniku – posložite razbacane cipele i jakne.

Gosti stižu za 45 – 60 minuta:

To i nije tako strašno, dosta se toga može napraviti u sat vremena.

Napravite sve dosad navedeno, samo malo detaljnije, sad imate vremena normalno oprati suđe i osim umivaonika i WC-a prebrisati i tuš ili kadu.

Nakon što ste obavili sve spomenute zadatke, možete usisati ili pomesti pod te iznijeti smeće pogotovo ako ste primijetili da su kante za smeće pune.

Zadnje objavljeno

Predloženo za vas